Ενιαίο Ψηφοδέλτιο

Σπηλιοπούλου Θεανώ-Θεοδοσία (Θάνια) του Διονυσίου

  • Υποψήφια Σύμβουλος ΔΣΑ
  • Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο

 

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα, στην περιοχή του Παγκρατίου και αποφοίτησα από το 17ο Λύκειο Αθηνών. Έλκω την καταγωγή μου από την Αμαλιάδα Ηλείας, τόπο με τον οποίο είμαι άρρηκτα συνδεδεμένη. Είμαι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του τμήματος Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου της Περούτζια. Μιλάω αγγλικά, ιταλικά και γαλλικά και έχω έντονο επιστημονικό ενδιαφέρον για νομικά, γλωσσικά και κοινωνικά ζητήματα. Το έτος 2003 παρακολούθησα το σεμινάριο Δικαστικής Γραφολογίας του τομέα Ποινικών Επιστημών του Τμήματος Νομικής Αθηνών, υπό την εποπτεία του καθηγητού Εγκληματολογίας κ.Ν.Κουράκη και της Αναπληρώτριας Διευθύντριας του Εργαστηρίου, καθηγήτριας κ.Κ.Δ.Σπινέλλη. Το έτος 2004 έκανα πρακτική στον τομέα Διεθνούς Δικαίου του τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, στη Διεύθυνση Νομοθετικού Συντονισμού και Ειδικών Νομικών Υποθέσεων Ε.Ε. και Διεθνών Οργανισμών. Υπήρξα μέλος της ερευνητικής ομάδας του Κέντρου Συνταγματικών Ερευνών και υπεύθυνη μελετών και άρθρων, υπό τη διεύθυνση και εποπτεία του Καθηγητού του Συνταγματικού Δικαίου του τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ανδ. Δημητρόπουλου.    

Είμαι παντρεμένη και μητέρα μιας ανήλικης κόρης.

Διατηρώ το δικό μου δικηγορικό γραφείο, επί της Λουκιανού αρ. 17, ασκώντας καθημερινά μαχόμενη δικηγορία ασχολούμενη με υποθέσεις όλου του φάσματος της δικηγορικής ύλης (αστικό-ποινικό-εμπορικό-αθλητικό κτλ). Με ενδιαφέρει να ενημερώνομαι διαρκώς για τις εξελίξεις στο γνωστικό μου αντικείμενο και στο περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιούμαι συμμετέχοντας σε νομικά συνέδρια, σεμινάρια και ημερίδες. Ήμουν Πρόεδρος Επιτροπής Εκδικάσεως Ενστάσεων του Κτηματολογίου από το 2011 έως και το 2015. Υπήρξα υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με το συνδυασμό «ΑΘΗΝΑ, ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ», του τέως Δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη, στις εκλογές για την ανάδειξη του διοικητικού συμβουλίου το 2014 και ήμουν μέλος της επιτροπής πολιτικών του Δήμου Αθηναίων για την ισότητα των δύο φύλων.

Διετέλεσα Αντιπρόεδρος και ταμίας της Κοινωνικής και Φιλανθρωπικής Λέσχης “LADIES CIRCLE” (2000-2003).

Η αγάπη μου για τη μαχόμενη δικηγορία και η διάθεσή μου να συμβάλω στην καλυτέρευση της άσκησής της, με οδήγησε να είμαι υποψήφια Σύμβουλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, δύο φορές, στις εκλογές για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου, τα έτη 2011 και το 2014.

Η συμμετοχή μου στις επικείμενες εκλογές του Δικηγορικού Σώματος με τον συνδυασμό «Εννιαίο ψηφοδέλτιο», έλκεται πάντα από διάθεση προσφοράς στο δικηγορικό σώμα και συμβολής στην επίλυση των καθημερινών αλλά και χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε ως δικηγόροι. Προβλημάτων που σχετίζονται με τη δικηγορική ύλη, την κατανομή της, τον τρόπο και κυρίως τις συνθήκες άσκησής της. Προβλήματα που γιγαντώνονται κυρίως για μια γυναίκα δικηγόρο, όταν είναι και μητέρα.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση

Λουκιανού 17, 106 75, Αθήνα

Τηλέφωνα

Τηλ: 210 361 1119
Κιν: 693 202 8028

Φωτογραφίες

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο