Εκδήλωση απολογισμού πεπραγμένων 2018-2021 και ανακοίνωση υποψηφιότητας Δημήτρη Βερβεσού, Προέδρου ΔΣΑ (video + photos)

Απολογισμός πεπραγμένων περιόδου 2018-2021 Δημήτρη Βερβεσού Προέδρου ΔΣΑ

Τα πεπραγμένα της θητείας του ως Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος,(2018-2021), καθώς και τις προτάσεις του για το μέλλον της δικηγορίας παρουσίασε τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου, ο Δημήτρης Βερβεσός ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει ξανά την Προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο (Βασ. Σοφίας 22, Αθήνα) τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021.

Η κα. Μαρία Λαθούρη

Στην εκδήλωση, την οποία προλόγισε η Δικηγόρος Αθηνών Μαρία Λαθούρη, απηύθυναν χαιρετισμό οι συνάδελφοι Δικηγόροι κκ. Ιωάννης Δρυλλεράκης, Όλγα Πρωτόπαππα και Κώστας Ανδριόπουλος. Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Γιώργος Σταματογιάννης, ο Πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσων κ. Γιώργος Ρούσκας, ο Βουλευτής Βασίλης Οικονόμου, ο Επίκουρος Καθηγητής και πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αλέξης Μητρόπουλος, ο πρώην Γεν. Γραμματέας Υπουργείου Δικαιοσύνης και τέως Σύμβουλος ΔΣΑ κ. Νικόλας Κανελλόπουλος, ο τέως Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς, οι πρώην Πρόεδροι Ενώσεων ο κ. Γιάννης Παπαδογιαννάκης της Εταιρείας Ποινικού Δικαίου, ο κ. Μάριος Μπαχάς του Συνδέσμου Δικηγορικών Εταιρειών, ο πρώην Πρόεδρος της CCBE και τέως Σύμβουλος ΔΣΑ κ. Σωτήρης Φέλιος, οι Πανεπιστημιακοί Καθηγητές κα. Σινανιώτη Αριστέα, και κκ. Πέτρος Σελέκος και Θεοδόσης Γεώργιος, ο Αντιπρόεδρος του ΔΣΑ κ. Στάθης Αναλυτής, η κα. Μαρινέττα Γούναρη Σύμβουλος – Ταμίας του ΔΣΑ και οι Σύμβουλοι του ΔΣΑ κκ. Ανδρέας Κουτσόλαμπρος και Κωνσταντίνος Ρίζος, ο Πρόεδρος των Πειθαρχικών Συμβουλίων του ΔΣΑ κ. Χαράλαμπος Αναλυτής, οι πρώην Αντιπρόεδροι του ΔΣΑ κκ. Θανάσης Κανελλόπουλος, Θωμάς Καμενόπουλος, Μπουλούκος Γιώργος, η τέως Γεν. Γραμματέας του ΔΣΑ κ. Χριστίνα Τσαγκλή, οι πρώην Σύμβουλοι ΔΣΑ κκ. Ευάγγελος Γαλετζάς, Βασίλης Ασημακόπουλος. Επίσης ο Πρόεδρος της ΕΑΝΔΑ κ. Μαρίνος Μαρίνης και τα μέλη του ΔΣ της ΕΑΝΔΑ κκ. Γιάννης Αβαρκιώτης και Ανδρέας Τερζίμπασης. Από την Ένωση Εμμίσθων Δικηγόρων η Γεν. Γραμματέας κα. Ολυμπία Παναγιωτοπούλου, το μέλος του ΔΣ του ΤΑΧΔΙΚ κ. Αλέξανδρος Παπατσώρης και ο μαέστρος της ιστορικής χορωδίας του ΔΣΑ κ. Δημήτρης Καρούζος.

Στην εκδήλωση – στην οποία συμμετείχε περιορισμένος αριθμός ατόμων λόγω των υγειονομικών περιορισμών και μεταδόθηκε διαδικτυακά σε live streaming από την ιστοσελίδα του στο facebook (https://www.facebook.com/DimitrisVervesosOfficial) – ο Πρόεδρος του ΔΣΑ επεσήμανε ανάμεσα στα άλλα:

Η θητεία αυτή που σύντομα ολοκληρώνεται, επηρεάστηκε καταλυτικά από το πρωτόγνωρο καθεστώς πανδημικής κρίσης. Μέσα σε αυτή την τόσο δυσμενή συγκυρία σταθήκαμε με όλες τις δυνάμεις μας, δίπλα σε κάθε συνάδελφο. Παρά τις δυσκολίες, τα κεκτημένα για το σώμα και για το Σύλλογό μας είναι, νομίζω, αξιοσημείωτα και έχουν αλλάξει προς το καλύτερο την επαγγελματική μας ζωή, αλλά και τον κλάδο συνολικά.  

Η συλλογική μας δράση ήταν μακριά από πολιτικές εξαρτήσεις. Με την ίδια αταλάντευτη πυγμή, με την οποία αντισταθήκαμε στον ασφαλιστικό νόμο και στην τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου, με το ίδιο σθένος και την ίδια ομοψυχία αγωνιστήκαμε, αποδοκιμάσαμε τις ΚΥΑ του Σαββατοκύριακου και την παρωδία των “voucher” και την οικονομική απαξίωση του κλάδου μέσα στην πανδημία και με αντίστοιχη αγωνιστικότητα μαχόμαστε τώρα για την ανατροπή των αλλαγών στην πολιτική δικονομία. Οι δράσεις και οι στόχοι μας δεν έχουν χρώμα. Μόνη έγνοια μας είναι η αναβάθμιση της δικηγορίας , η προστασία του κράτους δικαίου και η υπεράσπιση του δημοκρατικού κεκτημένου.

Αυτά πράξαμε, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία που άλλαξε τις προτεραιότητες και για να τα πετύχουμε «ματώσαμε» με καθημερινή παρουσία και διαρκή διεκδίκηση και σύγκρουση με τις Κυβερνήσεις αλλά και τις παθογένειας του συστήματος της Δικαιοσύνης και της Δημόσιας διοίκησης.

Ό,τι πετύχαμε δεν ήταν ευγενική χορηγία των Κυβερνήσεων αλλά αποτέλεσμα συνεχούς διεκδίκησης. 

Στην προσπάθεια αυτή είχα αρωγούς τη συντριπτική πλειοψηφία του ΔΣ του ΔΣΑ, την Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και πολλούς συναδέλφους που συνέδραμαν. Τους ευχαριστώ όλους από καρδιάς. 

Δεν προφτάσαμε να υλοποιήσουμε κάποια από αυτά που θέλαμε. Η υγειονομική κρίση έπαιξε καταλυτικό ρόλο σε αυτό αφού άλλαξε τα προτάγματα και την ατζέντα όχι μόνο σε μας αλλά σε όλη την κοινωνία και τον κόσμο. 

Ασκείται κριτική. Όπου η κριτική ήταν βάσιμη, την αποδεχθήκαμε, αλλάξαμε αποφάσεις και προσαρμοστήκαμε.

Εκείνο που σε καμία περίπτωση δεν δέχομαι είναι ο μηδενισμός και ο λαϊκισμός και ιδίως από εκείνους που γνωρίζουν το έργο που επιτελέστηκε και τις συνθήκες υπό τις οποίες επιτελέσθηκε.

Πολλές φορές αισθανόμουν ότι κάποιοι, ευτυχώς λίγοι ίσως να ήθελαν να αποτύχουμε για να εκπληρώσουν τα προσωπικά τους σχέδια. Δεν τους κάναμε όμως τη χάρη.

Έκανα και λάθη, ενδεχομένως και να αδίκησα κάποιους με τη συμπεριφορά μου. Δεν έχω πρόβλημα να τα αναγνωρίσω και να ζητήσω μια βαθιά ανθρώπινη συγνώμη.  – Μόνο οι νεκροί και οι σοφοί είναι αλάνθαστοι –

Σήμερα είμαι εδώ να σας ζητήσω την εμπιστοσύνη σας και την εκ νέου στήριξή σας, για να συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε πριν 4 χρόνια.

Τώρα είναι η ώρα να συνεχίσουμε τη μεγάλη πορεία που ξεκινήσαμε

Να πορευτούμε με καθαρό λόγο, ξεκάθαρες θέσεις και διεκδικήσεις από την εκάστοτε πολιτική εξουσία.

Ξέρετε ότι όλα αυτά τα χρόνια ήμουν και είμαι πάντα στο πλευρό σας.

Γι’ αυτό σας ζητώ τώρα να σταθείτε και εσείς δίπλα μου, να συμπορευτούμε στη μεγάλη προσπάθεια για να πραγματώσουμε το κοινό μας όραμα.

Μοιραστείτε αυτό άρθρο!

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο